BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

15 Disember 2013

saja nak update!! =)

Dah dekat 5 bulan x bukak blog ni..sebab malas sangat..asyik bukak facebook ja..tak pun cari resepi..tapi biasanya memang x bukak apa2 pun sebab kat umah sewa aku tu x disediakan wifi kan..bayar je mahal kan..haha...padahal tak fully furnished pun..mesin basuh pun x da..amat mengecewakan.. apa pun best la jugak duduk umah sewa tu..sebab amat selesa dan yang penting kemas. Sebab aku x suka duduk dalam umah yang berselerak..sebab dia akan menyebabkan aku jadi lebih penat bila balik keja.... =)

Housemate semua best2..walaupun aku ni la yang paling junior dan paling muda..baru umur 20..yang lain semua dah 24 and above..senang cita semuanya dah keja dan aku sorang ja yang dok study lagi..tapi apa pun best la sebab semua frenly ja..dalam umah tu semua orang keja dalam bidang yang berlainan..ada yang pensyarah unimap..ada yang keja dengan jabatan kuari dan lain2..dan aku pulak praktikal kat farmasi hospital..jadi bila balik rumah...sangat happy..sebab x da sorang pun yang akan bercakap pasal keja dan tentang stressnya bekerja... i like it!!hahahaha..hidup yang bahagia.. =)

Bulan 1 ni masuk balik umah sewa tu..harapnya situasi dalam umah tu tetap best macam dulu dengan kehadiran penyewa yang baru..owner cakap penyewa baru ni keja cikgu sekolah menengah pulak...harapnya ok la kan..boleh la tau keja cikgu tu mcm mana pulak..hehe.

Ok setakat tu dulu..nanti nak update lagi kalau ada masa..maklumla ada banyak masa free bila cuti semester ni..duduk umah ja x da buat apa2..=)


6 Jun 2013

malam yang membosankan...

assalamualaikum...wah..lamanya x update blog ni...x update sebab malas sangat nak menulis kan..haha.

orait...sekarang ni aku tengah cuti semester sebulan...dan dalam masa sebulan ni jugak...ermmm..mungkin jugak status akan bertukar..haha...dan mungkin jugak aku tengah terpikir nak cari part time apa untuk isi masa cuti yang agak bosan ni..sebabnya aku x tau nak buat apa kan...hahaha...

jadi untuk isi masa lapang aku ni..aku rasa macam nak belajar masak la...dan jugak menjahit..haha...cuma perancangan tapi harap2 menjadi la kan...baru2 ni dah test buat puding roti..2 kali aku buat..satunya yang mula2 tu nak seseorang rasa kan...alhamdulillah komen yang sangat membina...dan serius sangat aku rasa nak masak macam2 lagi...hahaha...special for.........???????????


untuk kali ke 2 aku buat untuk ibu seseorang tu...haha...x tau la rasa apa...harapnya x mengecewakan la kan..hehe..lepas ni nak masak apa plak...????erm...nak try buat somthing yang orang lain suka walaupun aku x brapa suka...KABSA KAMBING!!!...x berapa nak sedap pada aku...tapi mungkin sedap dekat orang lain...ok takat tu ja...jom search resipi kabsa kambing...hehehe

                                                           ^_^

13 November 2012

................

salam..
macam biasa x tau nak letak tajuk apa...hehe
dah 2 3 hari aku balik rumah...
cuti deepavali seminggu...
nak habis exam final lak tu...memang enjoy sakan la kan...
haha...

dah lama jugak aku x update blog ni...
x tau kenapa...
rasa macam x da mood sangat nak bukak blog...
nak bukak fb pun rasa macam malas...

habis????
apa yang aku buat??
aku banyak habiskan masa dengan baca buku...
keluar ikut mak n my sis...
x pun tengok ja la tv walaupun aku x minat...
hehehehe....


##############################################

1 September 2012

dah 19 tahun!!!






                                        

assalamualaikum..wah..tengok kek tu..sedap kan..nama dia white chocolate macadamia...memang sedap..dalam dia ada walnut...kalau nak tau ni la kek besday aku untuk taun ni..untuk yang ke...errr..sweet 19..argghh...x sanggup rasanya kalau dipanjangkan umur tahun depan nak injak angka 2 kat depan...macam tua ja..hahhaa...


sebenarnya masa sampai kat secret recipe tu..aku suh abang cashier tu tulis "happy besday fiza!!"-sweet 19-hahaha..over ja kan..memang over...tapi bila pikir balik..yang nak celebrate ni bukan aku..tapi abang2 aku yang excited lebih..so..aku pun x jadi and cancel..aku suh dia tulis "happy family day 2012"...walaupun x cukup 1 family..sebab kakak n my bro in law x dapat balik...wuuu...



x da apa sangat..cuma ada bbq..doa selamat..makan2 sikit,...dan semestinyalah sesi bergambar kan..haha...apa pun..memang best sangat..alhamdulillah..terima kasih sangat2 dekat abang2 yang komited sangat nak sponsor everything untuk celebrate besday adik bongsu depa ni...jasa kalian amat dihargai..hehehehe...


hmm...sebenarnya benda mcm ni selalu dah buat..annivessary abang2..besday family..anak sedara..so...dalam staun tu dapat la berkumpulbanyak kali.. ^_^...


ok..tu ja nak cita..malam ni nak balik sungai buloh dah..lusa exam..wah..banyak buku x langsung..raya ja lebih..hehehe..nanti raya haji pulak la aku update..hehe...


                                                

30 Ogos 2012

oreo cheese cake....


yummy!!!


alhamdulillah..hari ni memng aku bz gila la..stadi la sangat kan...hahaha...
tapi.....
walaupun aku busy aku tetap bersemangat gak nak buat kek kat atas tu..haha..pic dia x menarik la plak...
maklum la..aku bukan photographer...hehehe
snap pun pinjam phone my sis in law....


ni nama dia oreo cheese cake..actually...haha..aku x da niat pun nak buat benda ni.nak buat blueberry cheese cake...tapi ....
disebabkan tempat aku ni terpencil..memng susah la nak cari bahan..
susah sangat..blueberi tu payah la nak jumpak...
so..aku guna oreo...


tapi ok la kan..not bad....
rasa dia pun ok ja...tapi yang bes..lembut mcm secret recipe..hehehe
hmm...apa pun..kek ni aku selalu mkn dekat s.r...
tapi ada somebody yang marah..cakap mahal...
n....
suh aku belajar...so.....
ni lah hasil dia.....walaupun dia x sempat rasa.....
aku show jugak.....
untuk dia tengok...hehehehe


ok..thats alll......................... =)










24 Jun 2012

gambar2 comey rusydee artz...


























ya ALLAH..peliharalah diriku...