BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

26 Disember 2011

aku x tau nak cakap apa..... =(

Assalamualaikum...hai!!..

rasa macam x da mood ja hari ni..kenapa x tau la..cepat aja nak bebai kalu ada yang x kena..oleh itu..layan blog sambil dengar zikir2 dan nasyid2 dekat you tube..macam biasa facebook tetap online..hehe..

bila buka facebook..entah la..tiba2 rasa sayu sangat..bukan sebab komen2 yang ada kat status aku..bukan sebab aku yang komen orang..bukan sebab msg yang aku dapat..dari 14 notification yang ada..1 pun x memberi kesan..aku cuma x berapa berkenan dekat status sorang kawan aku ni..x perlulah aku gtau sapa dia tu..sebab kalau aku bagitau bukannya kenai kan..haha..lagi pun mengaibkan ja..

meh sini aku copy dia punya status...
**********************************************************************************
YESSS!!MEMANG PEREMPUAN PAKAI TUDUNG NAMPAK LAGI SOPAN..TAPI JANGAN LAHH NAK PANDANG RENDAH SANGAT KAT PEREMPUAN YANG FREE HAIR!...

Astaghfirullah..apa kes yang tulis macam ni..aku bukan la nak terasa ka..perasan bagus ka..tapi...macam...hmm..ntah la..

nak tau x komen dia apa..meh sini aku copy balik apa yang member2 dia komen...

miss XX :yang pakai tudung too x semestinya baik...

miss YY :chill.!!ok jew..

penulis :miss XX... =)
miss YY...yahhh...chilll

miss ZZ :yang pakai tudung pun propa!setakat nak menyorok di sebalik tudung x yah..
anyways..luaq x penting..kenai dalam dulu baru tau..!jangan nak pandang x
tentu hala dekat perempuan yang free hairs...

*************************************************************************************

komen itu selepas 5 minit dipaparkan berdasarkan masa yang aku hitung..dan hampir 25 orang yang LIKE status tu..hmm..aku x paham kenapa mesti kena kata lagu tu..tau x..baik ka x seseorang tu memang pada hati..tapi apa yang nak kait dengan tudung2 ni..kalau dah x bertudung sudah la..x payang nak mengutuk budak2 yang bertudung ni..sebabnya buta ja hampa dapat dosa kering..2 sekali..betul x??

ya la..firstnya dah terang2 hampa x pakai tudung dedah aurat..dah dosa..lagi satu dosa mengata kat budak2 bertudung tu..yang budak bertudung tu..memanag la hampa simplify depa sebagai x baik kan..tapi at least dia x la dapat dosa sebab dedah aurat tu..wallahualam...

hmm..bukan marah..cuma aku x suka..tambah2 pulak kawan aku seniri yang tulis tu..entahlah..moga mereka sedar..huhuhu...

25 Disember 2011

Mestica - Layar Keinsafan (Lirik)

15 Disember 2011

congratz!!!!!!!!!!

Assalamualaikum...

aduhai setiap kali khamis malam jumaat mesti mata aku ni payah nak lelap..apa la masalahnya..huhu..mampu ka aku nak bangun awal esok??

pejam celik pejam celik aku tengok kertas2 yang bersepah atas meja...lupa pulak nak kemas kertas2 tu petang tadi sebab x sempat la kononnya..hehe..hmm..macam2 kertas ada..kertas bajet..kertas brg..resit2 barang yang dah aku beli..haha..semuanya direkodkan..haha..nampak macam lawak kan..tapi tu la..aku cuba mengaplikasikan apa yang aku blajaq masa sekolah menengah dulu...prinsip akaun..penat aku hafal format kalau aku x guna..hehe..


hmmm...kemas dan kemas supaya nampak lebih kemas..baru aku perasan..banyak lagi aku x setle rupanya..huhu..tapi tetap cool dan relax..kalau mak ayah aku tau mesti depa hingaq aku dok buat lengai..huhu..hari tu dah kena sekali..depa suruh aku segerakan check up..bukan x mau p tapi x tau la aku sibuk ngan benda apa sampai x terpi..heran2...tapi aku p gak 11 disember tu..nasib aku p hari yang tepat..haha

abg pmbntu makmal : hmm..dik drug urine ni lambat tau..kami kena antaq p kL..at least 3 mngu..darah ni x pa..Alor star buat..so result cepat..

dalam hati..pasang!!mati aku...lambat tu bila...walaweh..huhu

diriku: erm..lambat tu bila??saya register 3 jan ni..dan ka..

abg pmbntu makmal: uish..betoi gak no..x leh cepat la dik..habis cepat la ni kami bg tarikh appoinment..29 disember..khamis..

diriku:x pa..ok dah tu..jangan lajak p bulan jan dah la..huhu

alhamdulillah..walaupun tarikh dia mmng dekat sangat dengan jarak aku nak daftar..


x larat rasanya..kalau matrik dulu semua urusan aku setle kat parit buntar ja..naik moto..celah sana celah sini..siap..tapi untuk kali ni semua dekat kulim..argh..serius x best sebab bawak keta..huhu..tapi nak buat camana...aku bukan tuan puteri nak kena semua orang buat..semua kena setle seniri..tapi x pa..dah biasa..


oleh itu..aku nak wish congratzz untuk diri seniri..huhu...and sebelum terlupa congratzz untuk kakak angkat aku yang tercinta yang baru ja mendapat cahaya mata pertama..hehe..HAYFA NOUROH...tahniah kak hani nadia..alhamdulillah..=)

tapi bukan takat tu ja apa yang aku nak tulis..ada 1 lagi..erm..hati..
hati manusia mana agaknya eh yang x da perasaan..ni bukan bicara tentang cinta..rindu..sayang...tapi tentang maruah diri mungkin..apa perasaan agaknya kalau diri kita x dihormati..dihina dan dikutuk..serius kalau aku..aku sedih x tau nak habaq..

hari ni..aku buat somthing la untuk seseorang yang aku bagi nama si A..si A tu akan mengharungi satu tahap kematangan mungkin..hehe..kahwin..aku cuba yang terbaik untuk bantu dia..huhu..tapi..mengapa dengan orang lain??bukan nak sibuk jaga tepi kain orang..tapi aku rasa x sewajarnya fenomena itu berlaku..si A tu dikutuk dengan sepenuh hati dan perasaan oleh ibu2 saudaranya sendiri..macam dibenci pun ada jugak..aku mmng x tau hati orang tapi aku juga ada perasaan..aku juga tau perubahan riak wajah..si A buat x tau..its ok..tapi.............


apa perasaan mak bapak si A tu eh??x dapat aku nak bayang...aku pelik la..buat apa la nak sibuk hal si A tu..bukan dia buat benda x betul..bukan dia jahat sangat pun..semua orang nak bahagia..macam tu jugak dengan si A..hmm..nak kata x belajar...sampai u dah..dah grade pun..hmm...x kan dekat u x blajaq pendidikan islam??hmm.atau..lagi tinggi pendidikan seseorang lagi rasa bongkak??atau lebih mudah memperlekeh orang jika punya ilmu??argh!!!semua x..huhu..kenapa eh jadi macam 2 tu..serius..aku x berkenan manusia perangai lagu tu..huhu...


*********************thinking****************************************

3 Disember 2011

rant on lagu cinta





aku suka dengaq radio..aku sokong mat luthfi..ahahaha...terbaik punya vlogging...!!!hahaha